کوبرنتیز چیست و چگونه کار می‌کند؟

توسعه‌دهندگان به دلایل زیادی به سیستم‌های متن‌باز برای مدیریت کانتینرها روی آورده‌اند. این امر باعث شده تا بزرگان فناوری نیز دست‌ به کار شوند و پلتفرم‌‌های مختلفی را برای مدیریت کانتینرها معرفی کنند. یکی از این پلتفرم‌های معروف با نام Kubernetes (کوبرنتیز یا k8s) شناخته می‌شود.

کوبرنتیز (Kubernetes) در‌واقع ساز و کار مدیریت کانتینر ها است که توسعه آن را شرکت معظم گوگل انجام داده است و در نتیجه سلاطین فناوری و توسعه‌دهندگان، علاقه زیادی به استفاده از کوبرنتیز نشان می‌‌دهند.

این امر باعث شده تا کوبرنتیز روز به روز مصارف بیشتری پیدا کند و به تعداد استفاده‌کنندگان آن افزوده شود. کاملاً مشخص است تعامل بیشتر با این ساز و کار، بهینه‌تر شدن آن را نیز به دنبال دارد.

داستان ایجاد کوبرنتیز (Kubernetes)
همان‌‌گونه که شما بهتر از ما می‌دانید رایانش ابری نیازهای جدیدی را در دنیای سخت‌افزار و نرم‌افزار ایجاد کرد و شاهد نسل جدیدی از فناوری‌ها بودیم که تعامل با رایانش ابری را ساده‌تر می‌کردند. اپلیکیشن‌های بزرگ نیز به سمت ماژولار شدن پیش رفتند تا مدیریت و تعامل با آن‌ها از جانب توسعه‌دهندگان و کاربران ساده‌تر شود.

در همین راستا گوگل به عنوان یکی از بزرگترین غول‌های فناوری که حیات خود را مدیون رایانش ابری است به این فکر افتاد تا یکی از پروژه‌های بزرگ خود را که در داخل این مجموعه از آن استفاده می‌کرد به صورت متن باز منتشر کند. این پروژه از زیرساخت‌هایی بر اساس کانتینرها بهره می‌گرفت و در داخل گوگل با نام Borg شناخته می‌شد.

جالب است بدانید Borg نقش اساسی در اجرای سرویس‌‌های مهم گوگل مانند جیمیل و موتور جستجوی این برند داشت. به این ترتیب با متن‌باز شدن این پروژه سایر شرکت‌ها نیز قادر بودند پروژه‌های خود را همانند گوگل در ابعاد بزرگ پیش بگیرند.

به این ترتیب به زبان ساده‌تر می‌توان کوبرنتیز را وارث Borg دانست. یکی از خاصیت‌های مهم متن‌باز شدن هر پروژه‌ای توسعه سریع و گسترش آن در میان کاربران است و کوبرنتیز نیز به‌سرعت راه خود را به جوامع فناوری باز کرد و به رقیب بزرگی برای ساز و کارهای دیگر کنترل کانتینرها مانند Apache Mesos و Docker Swarm تبدیل شد.

در حال حاضر هزاران توسعه‌دهندگان با اهداف تجاری و شخصی در توسعه و بهینه‌تر کردن کوبرنتیز فعالیت دارند و شاهد ایجاد نسخه‌های تجاری کوبرنتیز نیز هستیم که شر‌کت‌های بزرگی مانند RedHat سرمایه‌گذاری‌های زیادی را برای گسترش آن انجام داده‌اند.