
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
بازدید معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
جهانگرد معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه مراسم افتتاحیه «مرکز داده امین» در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به حضور و فعالیت بانوان طلبه در فضای مجازی گفت: یکی از بهترین و عالی ترین فرصت ها برای بانوان، حضور و فعالیت در فضای مجازی است زیرا بانوان دقت و جدیت زیادی دارند و همچنین مطالب و محتوای تولید شده توسط بانوان طلبه در موضوعات دینی و فرهنگی و انتشار این مطالب در فضای مجازی بسیار کاربردی و تاثیرگذار خواهد بود.
وی افزود: از مهم ترین اهداف ما این است که ابزاری در اختیار بانوان قرار دهیم تا شاهد گسترش سرمایه های ملی حوزه علمیه خواهران و فعالیت و تبلیغ بانوان در عرصه بین المللی باشیم.
جهانگرد با اشاره با ویژگی های مرکز داده امین اظهار کرد: مرکز داده امین از مراکز بسیار قدرتمند با استاندارد های جهانی است که دارای ظرفیت بسیار بالایی است و همچنین این مرکز می تواند در سطح ملی به سایر سیستم های موجود در کشور کمک و سرویس دهی کند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی
دبیر شورای عالی فضای مجازی با حضور در قم از مرکز داده امین(دیتاسنتر) حوزههای علمیه خواهران کشور بازدید کرد.
دکتر ابوالحسن فیروزآبادی، رییس مرکز ملی فضای مجازی و دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور، در بازدید از مرکز داده امین(دیتاسنتر) حوزههای علمیه خواهران کشور در قم افزود: امروز شاهد اقدامات مثبت و بینظیری در زمینه سختافزاری رایانه در کشور هستیم.
وی اظهار کرد: یکی از این پیشرفتها مرکز داده امین حوزههای علمیه خواهران است که با استانداردهای بالای سختافزاری و نرمافزاری تشکیل شده است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به ظرفیت بالای مرکز داده امین خاطرنشان کرد: این مرکز با ظرفیت بالا میتواند مظروف بزرگتری داشته باشد که از این مجموعه برخوردار شده و اقدامات رو به جلو داشته باشد. این مرکز ظرفیت عظیمی است که در شهر مقدس قم ایجاد شده و امیدواریم شاهد گسترش این ظرفیت بزرگ در کشور باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه شبکه ملی اطلاعات بدون محتوا عملاً خیلی معنی ندارد و معنای شبکه اطلاعات با ابزارها و محتوای ملی شکل می گیرد، بیان داشت: تا زمانی که ابزارها و محتواهای ملی نداشته باشیم با زیرساختهای مستقل هم آوردهای نخواهیم داشت و باید برای تأمین نیازها به سکوها، اپلیکیشنها و محتواهای دیگران به عنوان یک نیاز بشری مراجعه کنیم.
فیروزآبادی تصریح کرد: شهر قم به دلیل بسیاری از پارامترها که هزاران نفر اهل تحقیق و پژوهش در این شهر فعالیت دارند و ضمن اینکه باید کانتکست دینی در کانتکست اینترنتی منطبق شود، میتواند نقاط مثبتی در عرصه فضای مجازی ایفا کند.
فیروزآبادی با اشاره به اهمیت بالای قم اظهار کرد: شهر قم به دلیل دارا بودن بسیاری از پارامترها از جمله تحصیل هزاران عالم دینی باید دارای فضای دینی باشد که این کار نقاط مثبتی را به دلیل نزدیکی با پایتخت در پی دارد.
وی ادامه داد: اجرای ایده مرکز اینترنت سیتی در قم در صورت امکان از ارزش بالایی برخوردار است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با تأکید بر اهمیت مسئله اقتصاد در تولید زیرساختها تصریح کرد: چنانچه وضعیت اقتصادی بهبود یابد تولید زیرساختها، داشتههای علمی و تولید محتوا افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه شهر قم دارای ثروت انسانی و قدرت تکنولوژیکی بالا است، خاطرنشان کرد: با کمی بودجه و تلاش میتوان ایده چت رومهای تصویری تخصصی با قابلیت چند رسانهای را که به زبانهای مختلف تولید برنامه و محتوا میکند را پایه گذاری کرد که این کار نشان دهنده تمدن جدید اسلامی مبتنی بر تکنولوژی فناوری اطلاعات است.
وی با اشاره به اینکه ما برای موفقیت در فضای مجازی میتوانیم چترومهای چند دقیقهای تصویری و مالتیمدیا را در فضای مجازی به صورت تخصصی و به زبانهای مختلف ایجاد کنیم، بیان داشت: با این کار میتوانیم فضای ذهنی جهان اسلام را در فضای مجازی تحقق بخشیم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی خاطرنشان کرد: تحقق فضای ذهنی جهان اسلام در فضای مجازی با همدلی دولت و ملت و کمک حوزههای علمیه قابل تحقق است و امیدواریم به تکنولوژی پیشرفته در این عرصه دست پیدا کنیم.
در این بازدید علی طائیزاده، رییس مرکز داده امین(دیتاسنتر) حوزههای علمیه خواهران کشور نیز به قابلیتهای این مرکز اشاره کرد و گفت: مرکز داده امین از حملات اینترنتی و اتفاقاتی که در دیتاسنترهای خارجی برای مراکز بزرگ اسلامی میافتد، پیشگیری میکند و دارای امنیت چندلایه در زیرساخت ساختمانی و حفاظت الکترومغناطیسی است.
وی افزود: بعد از پیشرفت پروژه در حین طراحی سعی کردیم مرکز را منطبق با استانداردهای جهانی برای نجات از بحران طراحی کنیم.
رئیس مرکز اطلاعات و فناوری حوزههای علمیه خواهران با اشاره به اینکه مرکز داده امین در یک فاصله مطمئن از پایتخت برای حوادث احتمالی در خدمت مراکز و مؤسسات است، بیان کرد: این مرکز ۲ هزار سرور را در خود جای میدهد و تا دو برابر قابلیت توسعه دارد.
وی ادامه داد: مرکز داده امین بخشی از شبکه ملی اطلاعات کشور است که هدف اصلی آن پشتیبانی از اقدامات اثرگذار طلاب علوم دینی در فضای مجازی است.
طائیزاده همچنین به شبکههای کوثرنت و کوثر بلاگ اشاره کرد و افزود: این شبکهها با توجه به ضرورت وجود طلاب در فضای مجازی که رهبری فکری جامعه را به عهده دارند ایجاد شده و این امکان را ایجاد می کند تا طلاب بتوانند در محیط مجازی نقش آفرینی کرده و پاسخگوی مخاطبان و حاضران در این عرصه باشند.
گفتنی است، در این بازدید همچنین حجتالاسلام والمسلمین محمودرضا جمشیدی، مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور گزارشی از فعالیت حوزههای علمیه خواهران و طلاب فعال در فضای مجازی ارائه داد.

معاون توسعه مدیریت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
به گزارش خبرگزاری رسا، مهندس راسخ، معاون توسعه مدیریت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از بازدید از مرکز داده امین، با اشاره به توانایی کمنظیر این مجموعه در زمینه فناوری اطلاعات تصریح کرد: سطح کار بسیار عالی بود و شاید بتوان گفت در سراسر کشور همانند ندارد.
مهندس راسخ ضمن تأکید بر موفقیت مرکز داده امین در دستیابی به اهداف مدنظر مدیران آن، اظهار داشت: مرکز داده امین الگوی بسیار خوبی برای مراکز مشابه به شمار میرود. صرفهجویی در هزینه، توسعه دانش بومی و سرویسدهی مناسب، از ویژگیهای آن است.
معاون توسعه مدیریت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه، از نقش بسیار مهم این مرکز در فضای مجازی سخن به میان آورد و ابراز کرد: یکی از مزایای انکارناپذیر مرکز داده امین، پاسخگویی مناسب به نیازهای استفادهکنندگان در استان و کشور و نیز ارتباط با مراکز مشابه است.
مهندس راسخ در پاسخ به پرسشی مبنی بر راهکارهای افزایش تواناییهای مرکز داده امین گفت: در این زمینه باید به مسائل متعددی توجه داشت، مانند تلاش برای آشنایی مردم با سرویسهای ارائهشده، ایجاد زمینه آشنایی هر چه بیشتر پژوهشگران با فضای مجازی، ارتباط روزافزون با مراکز همسطح و نیز دانشگاهها.
معاون توسعه مدیریت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در پایان، با اشاره به علاقهمندیاش به بازدید از مرکز داده امین، خاطرنشان ساخت: ما در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درصدد توسعه اماکن مربوط به فناوری اطلاعات هستیم؛ از این رو، در نظر داشتیم که از این مرکز دیدن نماییم. همچنین لازم میدانیم که مجموعه توسعه مدیریت وزارتخانه از این مرکز بازدید نمایند و با میزان پیشرفت آن آشنا شوند./998/102/ب2

وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از مرکز داده امین قم بازدید کرد.
به گزارش ایرنا ، محمود واعظی در این بازدید بیان داشت: اقدامات نرم افزاری خوبی در حوزه علمیه خواهران انجام شده است این در حالی است که این مرکز نسبت به مسائل سخت افزاری نیز بی توجه نبوده است.
وی گفت: وزارت ارتباطات زیرساخت های ارتباطی در کشور را ایجاد می کند و خرسندیم که پس از ایجاد زیرساخت ها نتیجه اقدامات خود را در فعالیت های با کیفیت مراکزی چون حوزه علمیه خواهران مشاهده می کنیم.
وی ابراز داشت: در دنیای امروز باید شاهد ترویج فکر اسلامی با تکیه بر فضای مجازی و ارتباطات باشیم و نحوه بهره گیری از فضای مجازی در ایران نیز باید الگویی برای سایر کشورهای دنیا باشد و باید تسلط به آموزه های دینی در استفاده از ابزارهای مدرن روز را به دیگران نشان دهیم.
وزیر ارتباطات گفت: دیتا سنتری که در حوزه علمیه خواهران وجود دارد ظرفیت عظیمی را برای این مرکز بوجود آورده است که می تواند الگوی مناسبی در سطح کشور باشد.
مرکز داده امین قم که مهرماه امسال افتتاح شد ظرفیت میزبانی بیش از دو هزار سرور را دارد که قابل توسعه تا دو برابر است و قابلیت میزبانی بیش از صدهزار سایت، پایگاه اطلاع رسانی و کتابخانه مجازی و ظرفیت ذخیره سازی 120 ترا بایت اطلاعات با قابلیت توسعه، از جمله ظرفیت های این مرکز داده به شمار می رود.
مدیر حوزه های علمیه خواهران کشورنیز در این بازدید با اشاره به نحوه فعالیت های ارتباطاتی و فناوری در این مرکز بیان داشت: مرکز داده امین حوزه های علمیه خواهران کشور ظرفیت استقرار دوهزار سرور را دارد و این در حالی است که اکنون کمتر از 200 سرور در آن فعال است.
حجت الاسلام والمسلمین محمود رضا جمشیدی افزود: امروز به برکت انقلاب اسلامی شاهد فعالیت حوزه های علمیه خواهران با 80 هزار طلبه هستیم و 480 مدرسه علمیه ما در سراسر کشور فعال است.
وی ابراز داشت: اکنون 370 هسته پژوهشی را از فارغ التحصیلان خود داریم و بیش از 10 هزار مبلغ سازمان یافته فعال داریم و تلاش بر آن داریم که طلبه های ما پس از خروج از حوزه ظرفیت بالای علمی و پژوهشی برای اثر گذاری داشته باشند.